ALACA İMAM HATİP ORTAOKULU

Vizyon: Paydaşları ile karşılıklı güven içinde, olumsuz şartları fırsata dönüştüren, kadim medeniyetinden ve milli kültüründen gelen öz değerleri ile yaşayan, teknolojik gelişmeleri takip edip uygulayan, sevgi ve hoşgörü iklimi soluyan bir kurum olarak vatansever, çalışkan, üretken, hür iradeli ve düşüncelerini ifade yeteneğine sahip milli ve manevi değerleri özümseyen bireyler yetiştirmek.

Misyon: Uygulanan eğitim metotları ve sosyal aktiviteler ile üstün başarılar elde ederek ülkemizde eğitim ve öğretim alanında lider bir kurum olarak, İmam Hatip kültürü ile yetişmenin farklılığını hayatına yansıtan bireyler yetiştirmek. Öğrencilerimizin zihninde; insana, ahlaka, kültürel mirasa ve düşünce özgürlüğüne saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışına katkıda bulunmak, karşılaşılan sorunlara yapıcı çözüm üretme yaklaşımları ile örnek okul olmak ve öğrencilerimizin bütüncül gelişimlerini desteklemek amacıyla akademik yönlerinin yanı sıra kültürel ve sportif faaliyetler sağlayarak milli ve manevi değerlerine sahip, geçmişten gelen tarihi misyonunun farkında bireyler yetiştirmek.

Başarılar:

Yabancı Dil: İngilizce ve Arapça
Servis Bilgisi: Öğretmen servisi yoktur.
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda yerel ve bölgesel turnuvalara katılım sağlanmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: Bilimsel yarışmalara katılım sağlanmaktadır.
Proje Çalışmaları:

WEB - https://alacaiho.meb.k12.tr

Adres - Günhan Mahallesi Zile Caddesi NO64 Alaca / ÇORUM

Yerleşim Yeri - Alaca/ÇORUM

Adres - Günhan Mahallesi Zile Caddesi NO64 Alaca / ÇORUM

Ulaşım İlçe dolmuşları ve özel araçlarla sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 54 km uzaklıkta. İlçe merkezine yürüme mesafesinde